Algemene specificaties platformliften

Aandrijving, opvoerhoogte en stopplaatsen van de platformlift

De platformlift heeft een geïntegreerde schroefspindelaandrijving en is ontworpen voor maximaal 6 stopplaatsen en een opvoerhoogte tot 13 meter.

Hefvermogens platformlift

De hefcapaciteit is 225 tot 1.000 kg.

Platformlift afmetingen

Naast de standaard platformafmetingen is maatwerk leverbaar van circa 800 x 1200 tot 1400 x 2400 mm.

Wetgeving platformliften

De platformlift voldoet aan de Europese Richtlijn Machines en mag dus zonder beperkingen in ieder land van de EEG worden geplaatst. Jaarlijkse keuring is niet nodig.

Montage platformlift

De lift is zelfdragend, de schacht wordt meegeleverd. Omdat de bouwhoogte slechts 50 mm is, volstaat een korte oprijplaat of een even hoge sparing in de vloer.

Schacht en deuren platformliften

De schacht bestaat uit modulair opgebouwde, geïsoleerde staalbeplating of panelen van gelaagd glas en is volledig vlak afgewerkt. De standaard liftdeuren hebben een dagmaat van 900 mm (b) x 2000 mm (h) en zijn elektrisch/mechanisch vergrendeld. De lift kan uitsluitend bewegen bij gesloten deuren. De deuren kunnen alleen worden geopend op de stopplaatsen.

Bediening van de platformlift

De stopplaatsen zijn voorzien van een 'haalknop'. Dit is een standaard liftbediening, dus 1 x drukken en de lift komt naar u toe. De bediening op het platform geschiedt d.m.v. grote vasthouddrukknoppen. Op de bedieningsconsole in de lift is voor iedere verdieping een keuzeknop. Standaard zijn een noodstop en akoestisch alarm. Bij stroomuitval kan men de lift met een noodhandbediening laten zakken naar een onderliggend niveau. De deur kan dan handmatig worden ontgrendeld. Een ingebouwde accu voedt het alarm en de verlichting van het bedieningspaneel. Voor bediening vanuit een rolstoel is de bedieningsconsole horizontaal geplaatst en voorzien van een leuning.

Verlichting in een platformlift

Het platform is voorzien van LED-verlichting. Bij stroomuitval wordt de LED-verlichting gevoed door een accu.

Afwerking van platformliften

Schachtpanelen en deuren zijn standaard afgewerkt in RAL 9006 of 9010 poedercoating. Tegen meerprijs zijn andere RAL kleuren leverbaar. Het liftplatform is afgewerkt met een anti slipvloer in de kleur grijs. De glazen panelen in de schachtdeuren zijn gezet in anodiseerde aluminium kozijnen.